Skip to main content

Top 5 ceremonie liedjes 2018

Gaan jullie in 2018 trouwen en zijn jullie nog op zoek naar ceremonie liedjes? Wedding Tunes heeft een mooie top 5 gemaakt van ceremonie liedjes die dit jaar helemaal passen bij jullie ja-woord.

1. Ed Sheeran – Perfect

Tja… onze ginger heeft het weer voor elkaar gekregen. Ook na “Thinking out Loud” (het trouwliedje wat zowel in 2016 als 2017 het meest door stellen werd gekozen) weet Ed Sheeran een mega hit te schrijven die “perfect” 🙂 past bij de bruiloft ceremonie. Het nummer is eigenlijk een momentopname tussen twee periodes. Namelijk de periode toen jullie net bij elkaar waren en het kijkt ook naar de toekomst waarin jullie samen ouder zijn.

“Perfect” voelt aan als een soort walsje. Daarom is hij niet alleen ideaal voor tijdens het ja-woord, maar ook voor bij de openingsdans. Bekijk de “Wedding Tunes” versie die ik onlangs heb opgenomen:

2. Zac Efron & Zendaya – Rewrite The Stars

Een nummer afkomstig van de film “The Greatest Showman”, gezongen door High School Musical hunk Zac Efron en upcoming Hollywood ster Zendaya. Het liedje heeft een ontzettend catchy refrein dat zeker tot aan het einde van de receptie in je hoofd blijft zitten. De tekst spreekt voor zich: “What if we rewrite the stars? Say you were made to be mine. Nothing could keep us apart. You’d be the one I was meant to find”.

Zijn jullie op zoek naar een vrolijk “poppie” nummer dat op het eind lekker uitpakt? Bijvoorbeeld voor bij binnenkomst. Dan is “Rewrite the Stars” een van jullie ceremonie liedjes.

3. James TW – Please keep loving me

Deze singer-songwriter had me al met z’n liedje “When you love someone”. Maar met “Please keep loving me” heeft James TW wederom een schitterend akoestisch liedje geschreven die meteen bij je binnenkomt. Of het komt door z’n gitaarspel? Z’n krachtige stem? Ik weet het niet… de man heeft wat.

Het liedje behoort zeker tot een van de vrolijke bruiloft nummers van dit jaar. Daarbij past het goed bij de ceremonie omdat de tekst beschrijft dat het meestal de simpele dingen zijn die de ander zo bijzonder maken. Tot slot heeft het liedje humor en vertelt het dingen die iedereen herkent in zijn of haar relatie.

4. Sylvan Esso – There are many ways to say I love you

Volgens zangeres Amelia Meath zijn er dus veel manieren om de ander te vertellen dat je van hem of haar houdt. Bijvoorbeeld door er te zijn wanneer de ander het moeilijk heeft of wanneer de ander ergens bang voor is. Maar je zegt het ook met simpele dingen. Bijvoorbeeld door het huis op te ruimen. Zo makkelijk kan het zijn.

Wat ik zo leuk vind aan het nummer is dat het een beetje “vintage” aanvoelt. Ik moest dan ook erg denken aan “Dream a little dream of you” van Ella Fitzgarald. Een beetje die hoek. Ik weet zeker dat het liedje perfect past bij het tekenen van de akte. Enehh… Op Ukelele natuurlijk! Zoeter gaat het echt niet worden.

5. John Mayer – You’re gonne live forever in me

Oké oké oké… ik geef toe. Ik ben een groot John Mayer fan. Vandaar dat ik ook een nummer van hem moest toevoegen aan dit lijstje. Maar zeg eerlijk, “You’re gonne live forever in me” is gewoon ook een goed trouwliedje en zal zeker niet misstaan tijdens een bruiloft ceremonie. Toch?

Het nummer klinkt vrij eenvoudig maar heeft een mooie diepe boodschap. Het gaat namelijk over hoe je door de ander bent gevormd en dat je altijd iets van hem of haar met je meedraagt. En al heeft alles om je heen een eind, zelfs de grootste dingen waar wij geen vat op hebben, de ander zal altijd bij je zijn.

Dat waren ze! De top 5 ceremonie liedjes van 2018

Wie weet zitten er één of twee trouwliedjes tussen voor tijdens jullie ceremonie. Mochten jullie zelf nog goede suggesties hebben? Laat het hieronder in een berichtje weten. Misschien heb ik wel een pareltje over het hoofd gezien ;-).

Ook leuk: 10 tips voor het kiezen van persoonlijke ceremonie muziek. Voor als jullie op zoek zijn naar een origineel nummer dat past bij jullie verhaal.

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply