Skip to main content

Een festivalbruiloft is natuurlijk een superleuke manier om jullie huwelijksdag op een relaxte wijze te vieren. Foodtrucks, een grote tent en een mooie bosomgeving. Maar wat is een festival nou zonder muziek? Hier een aantal leuke tips om jullie festivalbruiloft muzikaal aan te kleden.

Singer-songwriter tijdens de ceremonie

Zie je het al voor je? Midden in het bos staan jullie onder een grote boom tegenover elkaar. Jullie familie en vrienden luisteren naar alle mooie en grappige verhalen van de spreker.

Muziek tijdens huwelijksceremonie

Hoe bijzonder is het dan niet om tijdens zo’n persoonlijk moment een singer-songwriter te hebben die akoestische versies speelt van jullie favoriete liedjes. Liedjes die echt wat vertellen over jullie twee.

Het leuke van een singer-songwriter tijdens de ceremonie is dat je iedereen alvast een beetje in de sfeer brengt van wat er muzikaal te wachten staat tijdens jullie festivalbruiloft. Zie het als een akoestisch voorprogramma 🙂

Festivalbruiloft muziek

Akoestisch Duo tijdens de receptie

Het hoge woord is eruit en iedereen is er helemaal klaar voor om er een onvergetelijk feest van te maken. Hier en daar gaan er al een aantal gasten ontspannen zitten op de Perzische kleedjes en begint er zich al een rij te vormen bij één van de foodtrucks.

Tijdens dit moment van jullie festivalbruiloft is het erg leuk om jullie gasten muzikaal te vermaken met een akoestisch duo. Zelf ben ik erg fan van een singer-songwriter samen met een cajonist! Je weet wel… iemand die op zo’n houten kistje zit 🙂

Met dit duo heb je een “best of two worlds”. Je hebt een zanger/gitarist die zorgt voor een catchy melodie en de cajonist die zorgt voor een “beat”. En omdat het allemaal akoestisch is blijft het echt achtergrondmuziek!

Coverband tijdens het feest

Terwijl het iets begint te schemeren en de lampjes in de bomen aan gaan, genieten alle gasten van de gin-tonics en speciaal biertjes. Langzaam komt iedereen in de stemming om te gaan dansen!

Om het festivalgevoel echt compleet te maken past in mijn ogen een knallende coverband het best als afsluiting van een festivalbruiloft. Dit omdat een band veel meer interactie heeft met het publiek. Helemaal als de frontman de avond mooi op sleeptouw neemt.

Gatsby Band optreden

Wat natuurlijk wel leuk is om te doen is een DJ act als afwisseling gebruiken. Wanneer de band pauzeert kan hij of zij al jullie gasten op de dansvloer houden! Of hij geeft nog eens even een te gekke afterparty!

Festivalbruiloft muziek

Wedding Tunes tijdens jullie festivalbruiloft?

Willen jullie een live act van Wedding Tunes tijdens jullie festivalbruiloft? Of hebben jullie ideeën waar jullie het graag over willen hebben? Neem gerust contact op! Ik ben heel benieuwd naar jullie festival plannen!

Ook leuk om te lezen: Top 5 ceremonie liedjes 2018. Wie weet zit jullie liedje hiertussen.

Leave a Reply