Skip to main content

Nederlandse liedjes blijven erg populair tijdens het ja-woord. Als bruiloft singer-songwriter speel ik dan ook regelmatig nummers van eigen bodem. Mochten jullie nog mooie ceremonie liedjes zoeken dan heb ik hier een lijstje met 10 Nederlandse liedjes voor tijdens de bruiloft ceremonie.

1. Boudewijn de Groot – Avond

Met stip mijn favoriete Nederlandstalige bruiloft nummer. In Avond beschrijft Boudewijn de Groot als geen ander de kern van het samen zijn en hoe kleine, alledaagse rituelen een relatie juist zo mooi maken. Niet gek dat dit nummer ooit een keer op nummer 1 heeft gestaan in de Top 2000.

“En als je ’s morgens opstaat ben ik bij je en misschien heb ik al thee gezet”

Live muziek tijdens jullie ceremonie?

Ik speel de door jullie gekozen nummers tijdens het ja-woord!

Check hier de video >>

2. Teske – Lievelings

Misschien (nog) niet een hele bekende naam maar vlogger/zangeres Teske heeft met Lievelings zeker een mooi trouwliedje te pakken. De tekst heeft een speels karakter en is super origineel. Ik denk dat ieder stel zich wel in het nummer kan herkennen.

“Zelfs die file lange rij is met jou zomaar voorbij. En die bagger na het tanken smaakt als koffie uit Hawaï”

3. Clouseau – Altijd heb ik je lief

Oké, geef eerlijk toe: Wie zwijmelt niet weg bij de stem van 90’s fenomeen Koen Wauters. Al is de hit Daar gaat ze natuurlijk een heel gaaf liedje voor tijdens de binnenkomst, Altijd heb ik je lief past tekstueel toch net iets beter bij een betoverend ja-woord.

“Elke keer als jij me aankijkt dan voel ik dat ik thuis ben”

4. Daniël Lohues – As de liefde mar blef winnen

In dialect zingt deze Drentse liedschrijver dat alles wel goed komt zolang de liefde maar blijft winnen. Mooi ook hoe hij elementen uit de natuur in z’n tekst weet te verwerken. Voor mij geeft dit een extra Nederlands karakter.

“Zolang ’t vuur zal blieben branden, schiet’n vonk’n noar de sterr’n.”

Is het dialect toch net iets te heftig dan heeft Stephanie Struijk (Formerly known as Stevie Ann) een versie ingezongen die voor iedereen toegankelijk is.

5. Claudia De Breij – Mag ik dan bij jou

Een liedje dat echt niet mag ontbreken in het lijstje. Van alle Nederlandse liedjes werd Mag ik dan bij jou het meest door bruidsparen gekozen. Niet gek natuurlijk. De tekst heeft een mooie diepe lading en het weet iedereen te raken tijdens de trouwceremonie.

“Als de lente komt, en als ik dan verliefd ben. Mag ik dan bij jou?”

Zelf heb ik ook een versie van Mag ik dan bij jou opgenomen. Deze kan je hier beluisteren!

6. Marco Borsato – Engel van m’n Hart

Marco is natuurlijk de hofleverancier van Nederlandstalige liefdesliedjes. Veel van zijn nummers passen dan ook perfect bij een intieme bruiloft ceremonie. Engel van m’n Hart is in mijn ogen een verborgen pareltje. Een akoestisch klein liedje die zeker de juiste snaar weet te raken.

“Oh ik droom ervan om een leven lang m’n liefde aan m’n liefde te bewijzen”

7. Nielson – Diamant

Nielson is te gek. Zijn liedjes doen het ook verbazingwekkend goed tijdens bruiloft recepties. Het liedje Diamant vind ik juist een heel toepasselijk liedje voor tijdens de trouwceremonie. De tekst is lekker romantisch en het brengt iedereen in de juiste stemming.

“Dit is hoe het voelt om te winnen, ik zou wel een gat in de lucht willen springen”

8. Maan – Jij bent de Liefde

Een liedje dat door verschillende artiesten is uitgebracht. Zo is er ook een versie van Guus Meeuwis en Kenny B maar misschien is die van Maan wel het bekendst. Jij bent de liefde is een melancholisch nummer waarmee je laat weten er altijd voor elkaar te zijn.

“Heel mijn hart heb ik aan jou gegeven en zo zal het altijd zijn”

9. Gerard Van Maasakkers – Ik neem jou mee

Een nummer die ik zomaar in m’n zoektocht naar Nederlandse liedjes tegenkwam. En wat is het een fantastisch klein liedje voor tijdens de ceremonie. In Ik neem jou mee beschrijft Gerard van Maasakkers hoe je de ander altijd bij je draagt.

“Ik neem jou mee als ik de krant opensla. As den dag begint”

10. Guus Meeuwis – Geef Mij je Angst

Tja… als Marco in de lijst staat dan mag Guus natuurlijk ook niet ontbreken. Ook deze Nederlandstalige zanger heeft een hoop liedjes die perfect bij een bruiloft passen. Neem bijvoorbeeld Dat komt door Jou of Simpelweg gelukkig zijn. Toch blijft Geef mij je angst de klassieker.

“Geef mij nu je angst, ik geef je d’r hoop voor terug”

BONUS: André Hazes – Wees zuinig op m’n Meissie

Voorruit… omdat hij zo geweldig past bij een binnenkomst van de bruid samen met haar vader. Houden jullie van een beetje smartlap of mag de muzikale invulling tijdens de ceremonie een beetje met een knipoog, dan zou ik zeker voor dit liedje gaan.

“Ook al heeft ze dan voor jou gekozen, ze is en ze blijft mijn kleine meid”

En dat waren ze! 10 Nederlandse liedjes voor tijdens de bruiloft ceremonie

Ik hoop dat er wat voor jullie tussen zit. Heb ik een liedje over het hoofd gezien laat het me dan zeker weten in een berichtje hieronder.

Op zoek naar ceremonie liedjes? Bekijk de Top 7 ceremonie nummers van 2019! Wie weet zit jullie liedje er tussen.

Join the discussion One Comment

  • Jasmien schreef:

    Hoi, wat een fijne website! Wij trouwen 17 08 en hebben nog geen liedjes voor onze ceremonie #lichtepaniek, wel willen we er 3 in het Nederlands en dacht ik al aan onze Bart Peeters en Raymond vh Groenewoud maar hier heb ik nog meer inspiratie opgedaan van liedjes die ik nog niet kende, bedankt!

Leave a Reply