Persoonlijke ceremonie muziek

Oké, dus jullie zijn op zoek naar persoonlijke ceremonie muziek. Maar al staat Spotify vol met mooie afspeellijstjes, het vinden van jullie liedje kan nog best lastig zijn. Veel nummers die passen bij het ja-woord kunnen namelijk al snel cliché aanvoelen. En jullie willen natuurlijk niet dat jullie liedje 2 maanden later te horen is tijdens de ceremonie van een vriend. Hoe vind je een origineel nummer dat past bij jullie verhaal? Hier 10 tips voor het kiezen van persoonlijke ceremonie muziek.

1. First things first: neem de tijd.

Zijn jullie allebei een avondje thuis? Mooi! Koop wat toastjes, een goede brie, AH wijntje erbij en begin samen jullie zoektocht. Die spannende Netflix serie staat morgen heus nog wel online. Pak Spotify erbij, zet een doos met oude CD’s of platen op tafel en struin samen de wondere wereld van Youtube af. Wie weet wat voor juweeltjes jullie tijdens deze gezellige avond tegenkomen.

Wedding Tunes tip!: De Casillero del Diablo Merlot bij de AH is altijd prima!

2. Toen jullie elkaar net leerde kennen, wat was jullie liedje?

Luisterde jullie samen, liggend in het hoge gras, op de ipod naar “Chasing Cars” van Snow Patrol? Of stond “Love You More” van Racoon op repeat? Ga samen terug in de tijd en bedenk welk liedje “The Anthem” van jullie prille liefde was. Het kan natuurlijk ook een nummer zijn die in die periode erg populair was. Pas alleen op met foute zomer hits als persoonlijke ceremonie muziek 😉

Wedding Tunes Tip!: Is een van jullie op het briljante idee gekomen om tijdens Valentijn een mixtape te geven? Perfect! Misschien staat hier dat liedje op.

persoonlijke ceremonie muziek-geliefde

3. Welk nummer draaide jullie grijs tijdens de vakantie?

In de auto op weg naar Zuid-Frankrijk of tijdens jullie interrail vakantie door Europa; Welk liedje luisterde jullie aan de lopende band? Misschien luisterde jullie wel naar de chille klanken van “Xavier Rudd” tijdens de surfvakantie. Of de jazzy sounds van Norah Jones aan het Gardameer? Ik weet zeker dat jullie van deze ceremonie muziek weer helemaal zin krijgen in de vakantie.

Wedding Tunes Tip! Ik maak altijd afspeellijstjes op Spotify voordat ik op vakantie ga. Misschien hebben jullie ook zulke lijstjes?

Persoonlijke Ceremonie Muziek Blog

4. Welk nummer sluit mooi aan op de trouwbelofte?

Wat ik heb gemerkt is dat wanneer een nummer perfect aansluit op de trouwbelofte, dit bij iedereen de meeste emotie losmaakt. Alle mooie woorden krijgen namelijk een nog diepere lading. Mooi voorbeeld: Ik moest een keer zingen na de trouwbelofte van de bruidegom. Hij had een anekdote over hoe hij en z’n vriend in Australië gingen duiken en dat hij eerst niet in de oneindige donkerblauwe oceaan durfde te springen. Maar toen zijn vriend z’n hand pakte durfde hij samen met hem de sprong te wagen. Na zijn mooie woorden speelde ik het nummer “Oceaan” van Racoon en het leek wel of dit liedje voor dit verhaal gemaakt was.

5. Tijdens welk concert kregen jullie beide kippenvel?

Jullie hebben vast en zeker een keer concertkaartjes kunnen bemachtigen voor een artiest waar jullie samen helemaal fan van zijn. Maar toen jullie in het publiek stonden, was er tijdens dat optreden niet een nummer waar jullie even in elkaars handen moesten knijpen? Misschien omdat het ging om iets wat jullie hebben meegemaakt? Of omdat het gewoon een ontzettend mooi liedje was.

Wedding Tunes Tip!: Zijn jullie festivalgangers? Haal even alle Lowlands, Pinkpop of Concert at Sea edities voor de geest. Welke artiesten hebben jullie echt geraakt?  

Ed Sheeran Ceremonie Muziek

6. Van welk liedje doen jullie spontaan een vreugdedansje?

Er is vast wel een nummer die jullie helemaal vrolijk maakt. Bij het horen ervan beginnen jullie spontaan te bewegen of zingen de tekst uit volle borst mee. Schiet er al wat te binnen? Te gek! Want dit liedje is perfect als muziek aan het einde van de ceremonie. Stel je eens voor: jullie lopen als (vers) getrouwd stel de loper af terwijl deze “party starter” te horen is. Omdat jullie dit extra enthousiast maakt zal dit zeker effect hebben op al jullie gasten die vervolgens spontaan zin krijgen in een feestje.

Wedding Tunes Tip: Ouwe classics zoals: “Wouldn’t It Be Nice” van de Beach Boys of “Wonderful World” van Sam Cooke doen het op dit soort momenten altijd goed!

Persoonlijke Ceremonie Muziek Dansen

7. Is er een liedje dat past bij de relatie met een van je ouders?

Wordt een van jullie tijdens de ceremonie weggegeven door de vader of moeder? Dan is het natuurlijk mooi om bij binnenkomst een nummer te horen die past bij de relatie met een van je ouders. Er zijn natuurlijk nummers die echt zijn gemaakt voor dit emotionele moment. Bijvoorbeeld “Dochters” van Marco Borsato. Maar je kan er ook een andere draai aan geven. Ging je samen met je vader bijvoorbeeld altijd naar concerten van “The Rolling Stones”? Hoe gaaf is het dan niet een liedje daarvan te kiezen.

8. Tijdens een moeilijke periode, welk nummer gaf jullie kracht?

Iedere gezonde relatie heeft ups & downs. Daar is niks vreemds aan. Maar misschien dat er tijdens een moeilijke periode wel een nummer was waar jullie samen veel aan hebben gehad. Een nummer die jullie moed en kracht heeft gegeven om door te gaan. Meestal vormen dit soort nummers de bouwstenen van jullie relatie en hoe mooi is het dan zo’n liedje als persoonlijke ceremonie muziek te hebben.

Persoonlijke Ceremonie Muziek Geliefden 2

9. Van welke artiest hebben jullie posters aan de muur hangen?

Is er een gezamenlijke liefde voor Sting? Krijgen jullie kippenvel van Guus Meeuwis? Of hebben jullie echt nooit genoeg van Adele? Mooi zo, want dan is de kans groot dat jullie beide eenzelfde liedje van deze artiest mooi vinden. En wie weet is dit nummer geschikt als ceremonie muziek. Ga naar de artistpage van deze artiest op Spotify en misschien vind je nog een “hidden gem” op een oud album.

Wedding Tunes Tip: Kijk op Spotify ook bij vergelijkbare artiesten. Misschien dat daar ook artiesten bij staan die jullie samen goed vinden.

10. Welk nummer gaat echt over de ander?

Is jouw geliefde een rots in de relatie. Iemand die je blindelings vertrouwt? Dan is bijvoorbeeld “Next To Me” van Emeli Sandé een liedje die hier precies over gaat. Of als de ander wat onzeker is en half niet weet hoe fantastische hij of zij wel niet is, dan heeft “Just The Way You Are” van Bruno Mars een toepasselijke tekst. Houd de komende tijd je oren dus gespitst en luister goed naar de teksten van liedjes.

Persoonlijke Ceremonie Muziek Geliefden Blog

Persoonlijke ceremonie muziek

Ik hoop dat jullie wat aan deze 10 tips hebben gehad voor het uitkiezen van jullie persoonlijke ceremonie muziek. Neem dus rustig de tijd ervoor en wees creatief. Persoonlijke ceremonie muziek hoeft namelijk helemaal niet typische trouwmuziek te zijn of persé over liefde te gaan. Het belangrijkste is dat het past bij jullie verhaal.

Ook leuk: Top 5 ceremonie liedjes 2018. Wie weet staat jullie liedje in dit lijstje!

Join the discussion One Comment

Leave a Reply