Skip to main content

Eindelijk! Het hoge woord is eruit, de ringen zijn uitgewisseld en de aktes zijn ondertekend. Jullie staan te popelen om als man & vrouw de zaal te verlaten. Het liefst in stijl en met vrolijke muziek die iedereen kent. Daarom een lijst met 10 nostalgische liedjes voor aan het einde van de bruiloft ceremonie.

1. Jackie Wilson – (Your love keeps lifting me) Higher & Higher

Als bruiloft zanger heb ik gemerkt dat dit liedje het ontzettend goed doet tijdens trouwceremonies. Helemaal op het einde wanneer het officiële gedeelte achter de rug is. De opzwepende gitaarpartij en de fantastische zanglijn tovert bij iedereen een lach op het gezicht!

“I’m so glad, I’ve finally found you. Yes that one, in a million girls”

2. The Beach Boys – God only knows

One of my favorites! Zeg nou zelf, wie krijgt er nou geen wedding feelings bij het horen van dit vrolijke intro. Daarbij past de tekst van het refrein heel goed bij een bruiloft ceremonie. Wat zou je nou zijn zonder de ander?

“God only knows what I’d be without you”.

Live muziek tijdens jullie ceremonie?

Ik speel de door jullie gekozen nummers tijdens het ja-woord!

Check hier de video >>

3. The Beatles – All you need is love

Tja… als de Beach Boys in het lijstje staan dan mogen de Beatles natuurlijk ook niet ontbreken. Misschien dat ik gekozen heb voor “All You Need Is Love” omdat het nummer me altijd doet denken aan de bruiloft scene in Love Actually.

“There is nowhere you can be that isn’t where you’re meant to be… It’s easy.”

4. Marvin Gaye & Tammi Terrell – Ain’t no mountain high enough

Oké, it’s time for a bit of Motown! En dan kom je natuurlijk al snel uit bij Marvin Gaye & Tammi Terrell. Met dit liedje laten jullie alle gasten weten dat geen obstakel in de weg zal staan en de liefde altijd zal regeren.

“Ain’t no valley low, ain’t no river wide enough baby!”

5. Queen – Crazy little thing called love

Een nummer dat is uitgebracht in 1980 en daarom mag hij best wel een golden oldie genoemd worden. De originele opname klinkt misschien iets te Rock & Roll voor een intieme bruiloft ceremonie maar het liedje staat ook als een huis in een wat rustigere akoestische versie.

“It swings. It jives. It shakes all over like a jelly fish.”

6. Elton John & Kiki Dee – Don’t go breaking my heart

Als jullie de ceremoniezaal op een grappige en luchtigere manier willen verlaten dan zou ik zeker voor dit liedje gaan. Het nummer heeft ook een lekker tempo waardoor iedereen aan het einde van de bruiloft ceremonie in de juiste stemming komt.

“And now it’s up to us babe, I think we can make it”

7. Stevie Wonder – Signed, sealed, delivered (I’m yours)

Misschien is Stevie Wonder wel de hofleverancier van bruiloft muziek (zeker als het gaat om muziek tijdens het feest). Ben je op zoek naar een nummer voor aan het einde van de ceremonie dan denk ik dat Signed, Sealed, Delivered hier het beste bij past.

“ Seen a lot of things in this old world. When I touched them they did nothing, Girl!”

8. The Beach Boys – Wouldn’t it be nice

Het tweede Beach Boy nummer uit het lijstje en net als God Only Knows afkomstig van het album Pet Sounds. De tekst van dit liedje is heel toepasselijk wanneer jullie elkaar hebben leren kennen in jullie jongere jaren.

“Wouldn’t it be nice if we were older. Then we wouldn’t have to wait so long?”

9. Sam Cooke – Wonderful world

Als bruiloft zanger heb ik dit liedje vaak aan het einde van de bruiloft ceremonie mogen spelen. Niet gek want het is ook gewoon een heel vrolijk uptempo nummer. Daarbij klinkt de stem van soulzanger Sam Cooke als muziek in de oren.

“But I do know that one and one is two, and if this one could be with you.”

10. Bill Withers – Just the two of us

En tot slot: Just the Two Of Us van Bill Withers. Met dit liedje laten jullie iedereen weten helemaal voor elkaar te gaan. Dat jullie leven in het moment en dat de liefde gevierd moet worden.

“Good things might come to those who wait. Not for those who wait to late.”

En dat waren ze! 10 nostalgische liedjes voor aan het einde van de bruiloft ceremonie.

Weet jij nog een liedje die er eigenlijk tussen had moeten staan, laat dan een berichtje achter! Ik ben erg benieuwd. 

Ook leuk om te lezen: 15 Alternatieve bruiloft nummers voor een indie bruid. Wie weet zit hier jullie liedje tussen.

Leave a Reply