Skip to main content

Top 10 ceremonie liedjes 2020

Geven jullie elkaar in 2020 het ja-woord en zijn jullie nog op zoek naar mooie nummers voor tijdens de ceremonie? Lees dan zeker verder! Wedding Tunes heeft namelijk een top 10 van moderne ceremonie liedjes gemaakt die helemaal passen bij jullie bruiloft.

1. Calum Scott – You Are The Reason

Ook in 2020 staat dit nummer weer bovenaan in de lijst. En terecht! You are the reason blijft in mijn ogen het ceremonie liedje van dit moment. Hij doet het bijvoorbeeld erg goed tijdens de binnenkomst of net na jullie persoonlijke geloftes. Het piano intro, de tekst en pakkende melodie zorgen zeker voor kippenvelmomentjes tijdens jullie bruiloft.

“Cause I need you to see, that you are the reason”

Zelf heb ik een versie van dit liedje opgenomen in het Oude Luxor Theater. Bekijk hem hier!

Live muziek tijdens jullie ceremonie?

Ik speel de door jullie gekozen nummers tijdens het ja-woord!

Check hier de video >>

2. Danny Vera – Roller Coaster

Dit liedje mag dit jaar natuurlijk niet ontbreken. Met een nummer 4 notering in de Top 2000 heeft Danny Vera met Roller Coaster echt wat bijzonders geschreven. Daarbij past het nog eens perfect bij het ja-woord. Want ook al voelt het leven soms als een achtbaan, je weet dat de ander altijd dicht bij je blijft.

“I can travel all the road, you see. Cause I know you’re there with me”

3. Taylor Swift – Lover

Ikzelf ben een groot Taylor fan. En Lover is zeker een van m’n favoriete liedjes van haar gelijknamige album. De slow dance groove, de tekst en melancholische feel maken het ook nog eens een fantastisch ceremonie liedje. Een akoestische versie van dit nummer zou het bijvoorbeeld erg goed doen tijdens de binnenkomst.

“Can I go where you go? Can we always be tthis close forever and ever?

4. Jesse Ruben – This Is Why I Need You

Keer op keer wanneer ik dit liedje hoor komt het bij me binnen. Singer-Songwriter Jesse Ruben heeft met This is Why I Need You een Indie liedje geschreven die iedereen tijdens het ja-woord zal raken. Laat hem horen tijdens een ritueel waar jullie zelf veel waarde aan hechten. Bijvoorbeeld tijdens het aansteken van een kaars, een ringwarming of gewoon tijdens het tekenen van de akte.

“Cause you make the darkness less dark. You make the edges less sharp. You make the winter feel warmer”

5. Brittany Howard – Stay High

Nogmaals een Indie artiest die met een te gek ceremonie liedje komt. Namelijk Brittany Howards (zangeres van Alabama Shakes). Stay High heeft een lekkere soul achtige feel die een hoop good vibes geeft aan jullie bijzondere moment. Daarbij zijn de lyrics ook heel origineel en toepasselijk.

“There comes a time, there comes a time. At night, where we get to play. And we smile and laugh and jump and clap. And yell and holler and just feel great.

6. Ed Sheeran – I Don’t Care

Ed Sheeran is natuurlijk de hofleverancier als het gaat om ceremonie liedjes. Thinking Out Loud en Perfect waren de afgelopen jaren natuurlijk de nummers voor tijdens het ja-woord. Zijn jullie Ed fan maar op zoek naar wat originelers, dan is I Don’t Care een mooi alternatief. Dit liedje vertelt namelijk dat jullie samen echt een hecht team zijn die tegen alles is opgewassen. Tip: ga vooral voor de akoestische versie van het nummer die Ed solo zingt.

“Cause I don’t care when I’m with my baby, yeah. All the bad things disappear”

7. Vance Joy – I’m With You

De Singer-Songwriter die we allemaal kennen van de hit Riptide. En met I’m With You heeft Vance Joy een ceremonie liedje te pakken die jullie bruiloft nog meer vuur zal geven. Het liedje klinkt lekker melancholisch en heeft een geweldige opbouw. Zeker een aanrader dus!

“And if you need a light, I’ll be the match to your candle. My darling, I’m ready, to burst into flames for you”

8. Krezip – Lost Without You

De 2e artiest in het rijtje van eigen bodem. Lost Without You van Krezip is een klein akoestisch liedje met een tekst die geschreven lijkt te zijn voor bruiloften. Nummers zoals deze doen het trouwens heel goed tijdens het tekenen van de akte omdat hij voor al jullie gasten lekker weg luistert. Zo kunnen jullie samen met de getuigen rustig een mooie krabbel zetten om het huwelijk officieel te maken.

“I hold your hand and squeeze it softly, cause I realize. I love you more than I ever did before”

9. Kina Grannis – Can’t Help Falling In Love

Iedereen kent dit liedje natuurlijk en weet dat het origineel is gezongen door Elvis himself. Toch mag hij voor 2020 in dit lijstje omdat Kina Grannis een nieuwe versie van dit nummer heeft uitgebracht die te horen is in de film Crazy Rich Asians. Tijdens de bruiloft scene speelt ze dit liedje op akoestisch gitaar terwijl de bruid haar entree maakt. Kunnen jullie meteen inbeelden hoe magisch dit nummer kan zijn voor jullie dag.

“Wise men say, only fools rush in. But I can’t help falling in love with you”

10. Dan + Shay & Justin Bieber – 10,000 Hours

Tot slot een liedje uit de pop-country hoek. 10,000 Hours is een lekker zomers nummer met een super catchy zanglijn die al jullie gasten de hele dag na zullen fluiten. Ikzelf vind dit liedje erg goed passen bij het verlaten van de ceremoniezaal wanneer jullie als man en vrouw een waanzinnig mooi feest tegemoet gaan.

“I’d spend 10,000 hours, and 10,000 more. Oh, if that’s what it takes to learn that sweet heart of yours”

En dat waren ze! De top 10 ceremonie liedjes van 2020

Ik hoop dat het heeft geholpen bij jullie zoektocht en dat dat ene trouwliedje er tussen staat. Mochten jullie zelf nog ceremonie liedjes weten die in 2020 perfect passen bij het ja-woord, laat het me dan weten in een berichtje hieronder. Wie weet heb ik een pareltje over het hoofd gezien 🙂

Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook de Top 7 ceremonie nummers van 2019! Wie weet zit daar jullie liedje tussen.

Leave a Reply