Skip to main content

Niet ieder bruidspaar houdt van de bekende bruiloft nummers die door Skyradio zijn grijsgedraaid. Daarom speciaal voor de stellen die ieder jaar naar Down the Rabbit Hole gaan en het liefst naar het altaar lopen op All Stars, een lijstje met 15 alternatieve bruiloft nummers.

1. Kodaline – The One

Iedere zin van dit liedje past bij het ja-woord. Als bruiloft zanger heb ik hem dan ook regelmatig mogen spelen tijdens de ceremonie. Je merkt echt dat dit nummer wat doet bij alle genodigden.

“And I still remember feeling nervous. Trying to find the words to get you here today”.

2. Regina Spektor – Us

Mocht je de film 500 days of summer hebben gezien, misschien dat je dit liedje dan hebt gehoord. Regina Spektor kan als geen ander de liefde op een originele en grappige manier beschrijven.

“They made a statue of us. Then put it on a mountain top.”

3. Xavier Rudd – Follow the sun

Zijn jullie reizigers die niets liever dan met een Volkswagen busje in het rondrijden en die altijd op zoek zijn naar een goede surfspot? Dan past dit nummer van Xavier Rudd natuurlijk helemaal bij jullie ceremonie. Erg tof voor bij een beachwedding.

Follow, follow the sun. And which way the wind blows when this day is done.”

Live muziek tijdens jullie ceremonie?

Ik speel de door jullie gekozen nummers tijdens het ja-woord!

Check hier de video >>

4. Bright Eyes – First day of my life

Een breekbaar indie liedje dat zeker niet in dit lijstje mag ontbreken. Bright Eyes beschrijft op een mooie manier hoe er in je leven een nieuw hoofdstuk aanbreekt bij het ontmoeten van de ware.

“Yours was the first face that I saw. I think I was blind before I met you”

5. Band of Horses – No one’s gonne love you

Ik denk dat ik hier niet veel aan toe te voegen heb. Just saying: binnenkomst ceremonie + dit liedje = kippenvel.

“And anything to make you smile. It is a better side of you to admire.”

6. She & Him – You really got a hold on me

De muziekkenners onder ons weten natuurlijk dat het origineel van The Beatles is. Maar deze “folky” versie gezongen door “New Girl” Zooey Deschanel past dan weer super bij het Tekenen van de akte.

“I don’t like you, but I love you.”

7. The Smiths – There is a light that never goes out

Een beetje “bitter sweet” maar in mijn ogen zeker toepasselijk voor bij een bruiloft. Helemaal als jullie een grote liefde hebben voor 80’s New Wave muziek. En de tekst is natuurlijk meesterlijk.

“And if a double-decker bus crashes into us. To die by your side is such a heavenly way to die.”

8. Ben Howard – Only Love

Ik wil niet weten hoe vaak ik naar een concert ben geweest van deze singer-songwriter. Only Love is echt een “good vibe” nummer die de bruiloft ceremonie kan opzwepen.

“Darlin I feel you, under my body.”

9. The Cure – Friday I’m in Love

Een echte klassieker al zeg ik zelf. Wil je iedereen in een vrolijke feeststemming brengen aan het einde van de ceremonie? Ga dan voor deze song!

“You can never get enough, enough of this stuff. It’s Friday I’m in love.”

10. George Ezra – All My Love

De man die iedereen kent van het nummer Budapest. Maar op zijn album Staying at Tamara’s uit 2018 staat ook een pareltje! “All my love” blijft tot ver na de bruiloft receptie in je hoofd zitten en brengt iedereen in een zomerse stemming.

 All my love is yours, all my time is ours.”

11. The White Stripes – We’re Going to be Friends

Een super lief folky nummer gezongen singer-songwriter Jack White. Mochten jullie elkaar hebben ontmoet op de middelbare school of tijdens de studie? Dan is de tekst natuurlijk heel toepasselijk.

“Here we are, no one else. We walked to school all by ourselves.”

12. Muse – Unintended

Dit nummer van MUSE staat op hun allereerste studio album Showbiz uit 1999. Zelf heb ik deze tijdens m’n skaterperiode op de middelbare school grijsgedraaid. De tekst is prachtig en de stem van Matthew Bellamy geeft je een dromerig gevoel.

“You could be my unintended choice to live my life extended.”

13. Empire of the Sun – Walking on a dream

Jammer dat dit Australische duo nooit echt is doorgebroken in Nederland. Toch denk ik dat veel mensen het liedje kennen. De tekst past goed bij het ja-woord en als jullie op zoek zijn naar een rustigere versie check dan de video van singer-songwriter Alex Cornell.

“Is it real now? When two people become one.”

14. Sylvan Esso – There are many ways to say I love you

Een heel lief liedje dat gaat over de kleine dingen in een relatie. Hoe je met simpele dingen kan laten zien dat je van elkaar houdt. Klinkt echt fantastisch op ukelele!

“Cleaning up a room can say: I love you.”

15. The Temper Trap – Sweet disposition

Tot slot een liedje van de Australische rockband The Temper Trap. Op de een of andere manier maakt deze track me altijd een beetje melancholisch. Als alternatieve bruiloft muziek zeker geschikt!

“A moment a love. A dream aloud”

En dat waren ze! 15 Alternatieve bruiloft nummers

Wie weet zit er wat tussen voor bij jullie ja-woord. Heb ik een liedje over het hoofd gezien die er eigenlijk wel tussen had moeten staan, just let me know!

Ook leuk om te lezen: Top 5 ceremonie liedjes 2018. Wie weet zit jullie liedje hiertussen.

Join the discussion One Comment

Leave a Reply