Skip to main content

Onze Great Gatsby band was gevraagd om te spelen tijdens de bruiloft van Steffie & Wessel. Omdat ze samen een groot liefhebber zijn van “Lindy Hop” mocht onze swingband natuurlijk niet ontbreken tijdens het huwelijksfeest. Lees hier hoe alle gasten die avond spontaan de charleston begonnen te dansen!

Het huis van oom Dagobert

Voor het feest moest onze band (Another kind of Gatsby) afreizen naar Dagobertshausen. Een klein plaatsje in Duitsland, niet ver van het historische stadje Marburg. Steffie kwam hier als kind uit de buurt en beide hadden hier een fantastische zaal gevonden waar zowel het diner als het feest gehouden kon worden.

De plek had echt iets weg van een grote luxe barn. We zagen ook meteen een groot oktoberfeest voor ons met lange houten tafels. Ook de kroonluchters die door de hele zaal hingen zorgde voor super veel sfeer.

gatsby band - Dagoberthausen
Gatsby Band optreden
gatsby band Dagoberthausen

Een spoedcursus “Lindy Hop”

Wat doe je als jullie als bruidspaar experts zijn in Lindy Hop en jullie willen stiekem dat al jullie gasten die avond ook zo kunnen dansen. Juist! Dan geef je iedereen een spoedcursus Lindy Hop. Simple as that!

Voor wie niet weet wat het is: Lindy Hop is een dans afkomstig uit de “Roaring Twenties”. Een soort samensmelting van jazzdans, tapdans en de charleston.

Steffie en Wessel hadden twee vrienden gevraagd om na het diner een dansles te geven. Het was geweldig om te zien hoe alle gasten hier enthousiast aan mee deden. Al voelde het voor velen misschien wat onwennig, je zag duidelijk dat tegen het einde de meeste de danspasjes er wel in hadden zitten.

gatsby band Lindy Hop
gatsby band Lindy Hop
gatsby band Lindy Hop
gatsby band Lindy Hop

De show stelen met een Lindy Hop openingsdans

Tijdens de openingsdans moest onze gatsby band het nummer “Ain’t misbehaving” van Fats Waller spelen. Omdat Steffie & Wessel hier een eigen choreografie op hadden gemaakt moesten we het liedje qua tempo en vorm precies zo spelen als op de plaat. Toen onze saxofonist het nummer inzette viel m’n mond open van verbazing. Wat konden Steffie en Wessel te gek dansen!

Je merkte echt dat er een mooi samenspel was tussen muziek & dans. Toen de drummer halverwege het nummer een drumsolo kreeg en het danspaar echt uitpakte, gaf het publiek spontaan een staande ovatie!

Ik denk dat wij nog nooit met zoveel energie zijn begonnen aan een feest.

Gatsby Band Lindy Hop
Gatsby Band Lindy Hop
Gatsby Band Lindy Hop
Gatsby Band Lindy Hop

Great Gatsby Band

Na zo’n geweldige openingsdans was het niet gek dat iedereen meteen de dansvloer opkwam. We begonnen met lekkere swing liedjes als Fly me to the moon, Have you met Miss Jones en L-O-V-E.

Toen iedereen de Lindy Hop er goed in had zitten voerde we het tempo op met Stevie Wonder, Amy Winehouse en Ray Charles. Er was zelfs ruimte voor de Reggae muziek van onze enige echte Bob Marley.

Rond 1 uur was het de beurt aan de DJ. Maar niet voordat we met de knaller Crazy Little Thing Called Love hadden afgesloten.

Het bleef lang gezellig in Dagoberthausen…

Gatsby Band optreden
Gatsby Band optreden
Gatsby Band optreden
Gatsby Band optreden
Great Gatsby optreden

Benieuwd wie deze awesome foto’s heeft gemaakt? Ga dan naar de website van fotograaf & videograaf Sebastian Keim. www.sebastiankeim.de

Leave a Reply