Er is geen twijfel over mogelijk. Ed Sheeran is de hofleverancier van liedjes die “perfect” passen bij een huwelijk. Omdat ik als bruiloft zanger regelmatig zijn nummers speel heb ik hier een lijstje met 7 Ed Sheeran bruiloft liedjes.

1. Thinking Out Loud

Misschien wel het meest aangevraagde liedje tijdens bruiloften. En terecht want het nummer is toepasselijk bij ieder moment van de huwelijksdag. Voor bij een mooie binnenkomst bijvoorbeeld of het tekenen van de akte. Maar dankzij het lekkere tempo is Thinking out Loud ook uitermate geschikt voor een romantische openingsdans.

2. Tenerife Sea

“You look so wonderful in your dress, I like your hair like that”. De eerste regel van dit liedje zou letterlijk de gedachte van de bruidegom kunnen zijn. Tenerife Sea is een dromerig akoestisch liedje die zomers aanvoelt. Ikzelf word er altijd erg melancholisch van.

Ed Sheeran heeft het liedje geschreven vanuit de gedachte dat je enkel de rust vind bij je geliefde. En dat in tijde van drukte en chaos je altijd naar diegene zal verlangen.

3. Perfect

Ook deze kan natuurlijk niet in het rijtje “Ed Sheeran bruiloft liedjes” ontbreken. Je kan Perfect ook een beetje de opvolger van Thinking Out Loud noemen. Het nummer blikt terug op de periode dat jullie elkaar net leerde kennen maar het kijkt ook naar de toekomst waarin jullie samen ouder zijn. Omdat Perfect aanvoelt als een soort walsje is hij ook ideaal voor bij de openingsdans.

Bekijk hier de Wedding Tunes versie die ik onlangs heb opgenomen.

4. All Of The Stars

Een liedje van Ed Sheeran die misschien wat onbekender is. Dit omdat All Of The Stars niet op een officieel studio album staat. Hij staat alleen op de soundtrack van de film “The Fault In Our Stars”.

All Of The Stars is ideaal als openingsnummer tijdens de ceremonie. Het is een lekkere pop song die op het einde mooi uitpakt. Gezien de tekst is het nummer ook heel toepasselijk voor stellen die een langeafstand relatie hebben gehad.

5. How Would You Feel (Paean)

Nog zo’n liedje waarvan het lijkt alsof Ed Sheeran hem special voor bruiloften heeft geschreven. De tekst gaat erover dat je weet dat de ander de ware voor je is en dat je elke dag verliefder op hem of haar wordt.

How Would You Feel is ook echt een heel lekker schuifel nummer. Zoeken jullie dus een rustig en romantisch liedje voor bij het verlaten van het feest? Dan is dit jullie song!

6. Kiss Me

Voor dit nummer moeten we een aantal jaartjes terug. Hij is namelijk afkomstig van het eerste studioalbum + uit 2011. Kiss Me beschrijft een intieme omhelzing met je geliefde. Je houd de ander dicht tegen je aan en neemt hem of haar in bescherming. Maar wanneer moeilijke tijden aanbreken weet je dat de ander jou ook warm zal houden.

I was made to keep your body warm. But I’m cold as the wind blows so hold me in your arms.

7. Hearts Don’t Break Around Here

In dit nummer zingt Ed Sheeran over hoe bijzonder de ander voor je is en wat diegene allemaal met je doet. Zelf vind ik dat hij dit op een hele speelse wijze beschrijft. “Took my heart upon a one way trip. Guess she went wandering of with it”.

 En de titel van het nummer zegt al eigenlijk genoeg. Jullie weten dat alles aan jullie relatie klopt en dat er geen harten zullen breken.

En dat waren ze… 7 Ed Sheeran Bruiloft liedjes

Mocht ik een nummer over het hoofd hebben gezien en vind je dat die echt in het lijstje thuis hoort, schrijf deze dan in de comments.

Ook leuk: 7 Coldplay nummers voor op je bruiloft. Wie weet staat jullie liedje in dit lijstje.

Join the discussion 2 Comments

 • Jasmine Seegers schreef:

  Hi!

  Wat een fantastisch leuke blog dit! Ik en mijn waren al langere tijd aan het discussieren over welke muziek we nou wel of niet wilden laten horen… Maar toen we deze zagen waren we super enthousiast! Super leuk idee om zo’n romantisch nummer van Ed Sheeran te draaien! Handige blog ook met de top 7 van Ed en een omschrijving van de betekenis van elk nummer!

  • Kevin Okkema schreef:

   Hey Jasmine,

   Wat leuk om te lezen! Tof dat het jullie heeft geïnspireerd! Daar doen we het natuurlijk voor :-). Tja die Ed Sheeran… hoop mooie liedjes heeft die man geschreven. Beetje jaloers op haha!

Leave a Reply